X
تبلیغات
رایتل
زمان ثبت : سه‌شنبه 30 فروردین‌ماه سال 1390 در ساعت 11:18 ~ چاپ مطلب
نویسنده : شهرام نادری

عنوان : تفاوت نمک دریایی و نمک معمولی


 تفاوت نمک دریایی و نمک معمولی

 

مدتی است که از گوشه و کنار نام نمک‌دریایی را می‌شنویم و اینکه خاصیت درمانی دارد و حتی می‌توان از آن در بهبود فشارخون استفاده کرد...

با شنیدن این مطالب بسیاری از هموطنان تمایل پیدا کرده‌اند که از نمک‌دریایی بیش از پیش در تهیه غذاهایشان استفاده کنند با این امید که نه تنها به ارتقای سلامت‌شان کمک می‌کند بلکه درمان‌کننده بسیاری از بیماری‌هایشان به‌خصوص فشارخون خواهد بود. اما باید گفت نمک‌دریایی با نمکی که ما استفاده می‌کنیم از لحاظ تغذیه‌ای هیچ تفاوتی ندارد و تنها فرقش این است که کریستال‌های آن درشت‌تر است و در برخی غذاها سبب ارتقای کیفیت آن می‌شود.

به عنوان نمونه در برخی نان‌ها و شیرینی‌‌ها اضافه کردن این نوع نمک، سبب قوام بهتر و حتی تردی بیشتر می‌شود و کیفیت را بالا می‌برد اما از لحاظ تغذیه‌ای تفاوتی با نمک سر میز ندارد.

پس باید همان نکاتی که در مورد نمک معمولی رعایت می‌کنیم، در مورد نمک دریایی نیز در نظر بگیریم یعنی روزانه بیش از 3 تا 4 گرم استفاده نشود. زیرا زیاده‌روی در مصرف این نمک نیز بیماری‌های قلبی و سکته را به همراه خواهد داشت و طول عمر فرد را پایین خواهد آورد. جالب است بدانید مطالعات نشان داده‌اند که داشتن رژیم‌های‌غذایی که نمک فراوانی در آنها وجود دارد احتمال پوکی استخوان را به مراتب افزایش می‌دهد.

بنابراین مصرف این نوع نمک آن هم در حجم نامتعارف به فشارخونی‌ها و زنان باردار توصیه نمی‌شود. برخی خوانندگان پرسیده‌اند که آیا نمکی که در بازار به نام نمک‌دریا عرضه می‌شود واقعا نمک دریا هست یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت، ممکن است این ادعا تا حد زیادی درست باشد. نمک دریا را بیشتر از دریاچه ارومیه می‌آورند و نشانه آن نیز داشتن کریستال‌های بزرگ است. البته در نمک دریا کریستال‌های نمک‌های دیگری هم مانند منیزیم و پتاسیم وجود دارد که باعث ایجاد مزه تلخ نمک دریا می‌شود. 

 

 

((شهرام نادری))